Kalaja e Lezhes

Lezhe

Përshkrimi i biznesit:

Para se të kaloni pasditen në plazh në Shëngjin, bëni një rritje të shkurtër deri në malin e Lezhës në rrënojat e kështjellës. Ka një pamje të mahnitshme të maleve, fshatrave dhe bregdetit. Kati i kështjellës është i mbuluar me bar, me urtësi, me caladiume dhe me hithra të hidhura. Dele dhe dhi shpesh kullosin këtu. Skënderbeu luftonte pushtuesit turq këtu në 1444; vendi është shumë më i vjetër. Nëse dëshironi të vizitoni varrin e tij, ajo është në sheshin kryesor në Lezhë dhe përfshin mbetjet e një afreske të lashtë. Ecni nëpër pazarin ndërsa jeni atje.

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Informacion shtesë: